02-2019

DIN GARANTI FOR GODT ARBEJDE

GODE TIPS

Få Malermester Gerda's gode tips til "gør det selv arbejdet"


Sådan maler du tidligere malede lofter af beton

Trin 1: Forarbejde

Gå loftet igennem og sørg for at få fjernet evt. løstsiddende maling med en spartel/skraber. Brug gerne en støvsuger efterfølgende, så du er sikker på, at støv og malingflager er fjernet. 

Hvis loftet er snavset, eller den gamle maling smitter af, skal det gøres rent. Fjern støv, snavs og fedtpletter fra loftet med et af JOTUNs rengøringsprodukter. Tjek emballagen for at se, om det er nødvendigt at eftervaske med rent vand. Vær sikker på, at underlaget er rent og tørt, inden du går videre.


Trin 2: Grunding og spartling

Evt. huller og ujævnheder spartles med JOTUN Spartel eller Filler. Slib underlaget for at fjerne overskydende spartel og fjern slibestøvet. Vi anbefaler at spartle to gange for at opnå det bedste resultat. 

Når du har spartlet og slebet, betaler det sig at grunde med JOTUN Mikrogrunder på de spartlede områder for at få et mere jævnt underlag for den efterfølgende malebehandling. Det gør det også nemmere at få et pænt og holdbart slutresultat. 

Hvis dit loft er gulnet, har skjolder eller andre misfarvninger kan du bruge JOTUN KNAST- OG SPÆRREGRUNDER. 

Påfør grunderen med en egnet rulle og stryg den ud i hele længder, så du får en ensartet overflade.


Trin 3: Maling

For at få det bedste resultat og længste holdbarhed skal du påføre to strøg med fx LADY Perfection. Mellem de to strøg anbefaler vi, at du går loftet efter og evt. sliber let med sandpapir (fx korn 120) for at fjerne støv og andre urenheder, der evt. har sat sig fast i malingen efter det første strøg.