04-2018

DIN GARANTI FOR GODT ARBEJDE

GODE TIPS

Få Malermester Gerda's gode tips til "gør det selv arbejdet"


Sådan maler du indendørs vinduer der allerede er malede!

Trin 1: Forarbejde

Fjern støv og snavs fra underlaget med et af JOTUNs rengøringsprodukter. Tjek emballagen for at se, om det er nødvendigt at eftervaske med rent vand.


Husk at mattere underlaget med sandpapir for at sikre en god vedhæftning for den efterfølgende behandling.


Husk at fjerne slibestøvet bagefter, og vær sikker på, at underlaget er rent, fast og tørt, inden du går videre med malingen.


Hvis underlaget er fint og ikke skal udbedres med spartel, kan du gå direkte til Trin 3.


Trin 2: Grunding

Evt. sømhuller og ujævnheder spartles med JOTUN SPARTEL TIL TRÆ. Slib underlaget for at fjerne overskydende spartel og fjern slibestøvet. Vi anbefaler at spartle to gange for at opnå det bedste resultat.   


Når du har spartlet og slebet, betaler det sig at grunde med JOTUN UNIVERSAL HÆFTEGRUNDER for at få et mere jævnt underlag. Det gør det også nemmere at få et pænt og holdbart slutresultat.


Påfør grunderen med en egnet pensel/rulle. Hvis du bruger en rulle, anbefaler vi, at du umiddelbart efter stryger malingen ud med en bred pensel.

   

Om du skal/kan bruge en rulle afhænger naturligvis af vinduets udformning - ellers brug en pensel. Generelt er det bedst først at bruge en rulle og umiddelbart derefter overstryge med en pensel. Det gælder både for grunder og for maling og gør det nemmere at få et pænt resultat.


Trin 3: Maling

For at få det bedste resultat og længste holdbarhed skal du påføre to strøg af den valgte maling. Mellem de to strøg anbefaler vi, at du sliber let med fint sandpapir (fx korn 180). Dette skal gøres for at fjerne støv, der evt. har sat sig fast i malingen efter det første strøg. Dette er især vigtigt, hvis du vælger at male med en blank maling.


Mal det første strøg med den valgte maling

Slib let

Fjern slibestøvet

Mal det andet strøg