Gode tips

Malerrullen


DIN GARANTI FOR GODT ARBEJDE

GODE TIPS


Få Malermester Gerda's gode tips til "gør det selv arbejdet"Maling af trægulv der allerede er malede.


Der er ikke så mange, der tænker på, hvad gulvet egentlig betyder for stilen i boligen. Men det betyder faktisk meget! Er dine gulve malede, er det nemt at skifte stil - og en bestemt farve på gulvet kan fuldstændig ændre et rum. 


Trin 1: Forarbejde

Begynd med at gøre underlaget rent. Fjern støv, snavs og fedtpletter fra underlaget med Trestjerner Gulvrens eller et af JOTUNs rengøringsprodukter. Tjek emballagen for at se, om det er nødvendigt at eftervaske med rent vand. 


Nu skal du vurdere, om det er nødvendigt at slibe gulvet. Hvis ja, skal du bagefter støvsuge gulvet grundigt og tørre det over med en mikrofiberklud opvredet i rent vand, når du har støvsuget. Husk, at underlaget skal være rent, fast og tørt, inden du går videre med at male. 


Hvis underlaget er fint og ikke skal udbedres med spartel, kan du gå direkte til Trin 3.


Støvsug og gør gulvet rent 


Vurdér om gulvet skal slibes. Hvis ikke skal overfladen matteres for at sikre bedre vedhæftening for den nye malebehandling


Fjern slibestøvet med en støvsuger og en fugtig klud


Trin 2: Grunding og spartling

Evt. sømhuller og ujævnheder spartles med JOTUN SPARTEL TIL TRÆ. Slib underlaget for at fjerne overskydende spartel og fjern slibestøvet. 


Vi anbefaler at spartle to gange for at opnå det bedste resultat, men det afhænger af hullernes og ujævnhedernes dybde, da spartelmassen synker. Om der skal spartles en eller to gange, vurderes efter den første spartling og slibning. 


Når du er færdig med at spartle, skal de spartlede områder pletgrundes med en grunder eller gulvmalingen.


Trin 3: Maling

For at få det bedste resultat og længste holdbarhed skal du påføre to strøg med Trestjerner Gulvmaling. Hvis du valgt ikke at grunde, inden du maler, kan du evt. give 3 strøg. Mellem de to/tre strøg anbefaler vi, at du sliber ganske let med fint sandpapir (fx korn 180 eller finere). Dette skal gøres for at fjerne støv og evt. urenheder, der evt. har sat sig fast i malingen efter det første strøg. Dette er især vigtigt, hvis du vælger at male med en blank maling, da det ses tydeligere. 


OBS: Det er vigtigt at overholde de tidsintervaller, der er anført på emballagen.


Mal først kanterne med en egnet pensel 


Gå derefter over til at bruge en rulle m. forlængerskaft. Husk at stryge malingen ud i hele felter/træets længde, så du får en ensartet overflade. Hvis du ønsker at undgå en synlig rullestruktur, skal du stryge efter med en pensel, inden malingen når at tørre


Arbejd hurtigt og effektivt for at undgå at komme tilbage i halvtør behandling. Vi anbefaler to strøg, og mellem strøgene kan du evt. slibe let med fint sandpapir (fx korn 180 eller finere) for at fjerne evt. støv, der har sat sig fast i malingen

 

 

Malerrullen v/ Gerda S. Sørensen   Nørre Skærbækvej 6   6780 Skærbæk  Tlf. 20 65 36 65   rullen@bbsyd.dk   CVR 25688333    Privatspolitik